MAAK KENNIS MET HANS VAN STRIJP
Kies voor DOEN, stem 21 maart VVD.
Duidelijk, doorpakken, doen!

Asten, 12 maart 2018

Vrijwel direct na mijn geboorte, 61 jaar geleden, verhuisden mijn ouders van Venlo naar Eindhoven. Hier ben ik opgegroeid, naar de lagere en middelbare school gegaan en heb ik mijn vrouw leren kennen.

Ik kom uit een gezin met drie kinderen; een oudere broer en een
jongere zus. Mijn beide ouders zijn inmiddels overleden; mijn broer
en zus wonen met hun gezin in de directe omgeving. In feite was
mijn jeugd onbekommerd; en echte tegenslagen zijn er eigenlijk
niet geweest.

Mijn vrouw en ik hebben twee kinderen; een zoon van 31 en een
dochter van 26 jaar. Wij zijn nog geen opa en oma. Maar we heb-
ben het idee dat dat niet lang meer gaat duren.

In het vervolg op mijn studie rechten en (postdoctoraal) economie,
ben ik korte tijd als advocaat werkzaam geweest, maar al vrij snel
in de bancaire wereld terechtgekomen. Binnen de ING Bank, met
als laatste functie kantoordirecteur van Heerlen, heb ik ca. 15 jaar
vertoefd.

Omdat het ondernemerschap mij trok, is de bank door mij verruild
voor het werkzaam zijn als zelfstandig financieel adviseur op het
gebied van hypotheken, verzekeringen en pensioenen. In ca. 15
jaar is mijn kantoor uitgebouwd naar 4 filialen in Heerlen, Maastricht, Venlo en Roermond. In de afgelopen jaren zijn deze kantoren successievelijk verkocht en in 2014 de laatste.

Met de verkoop van het laatste filiaal was het voor mij en mijn vrouw in financiële zin niet meer direct noodzakelijk om te werken. Wel functioneer ik nog als consultant voor oude bestaande en nieuwe klanten, indien er een beroep op mij wordt gedaan, om de financiële situatie te beoordelen en daar waar nodig op orde te brengen. Wij zijn na de verkoop van het laatste filiaal maanden lang met een camper door Europa gereden en toen we daarmee 'klaar' waren, wilden we weer graag naar onze roots. Zodoende zijn we vanuit Zuid-Limburg (net als onze kinderen) naar Noord Brabant terugverhuisd en in Asten terechtgekomen.

Hier hebben we ons direct opengesteld voor vrijwilligerswerk. En wie zijn hoofd boven het maaiveld uitsteekt, wordt vanzelf gevraagd. Beiden zijn wij nu op allerlei fronten actief in het vrijwilligerswerk. Zo ook voor de VVD in Asten. In de commissie Burgers was een vacature, die ik sedert augustus 2017 vervul. Met de politiek heb ik vanuit mijn werkervaring zijdelings te maken gehad; m.a.w. nagenoeg alles was volledig nieuw.
Niet dat dat erg is; het is voor de politiek goed dat er nieuwe mensen instromen. Zij zijn niet besmet met zaken uit het verleden, doen het anders, hebben een andere bril op. Dat is m.i. ook noodzakelijk.

Sterker nog: elke gemeente, om hier even bij te blijven, zou na maximaal 2 termijnen van 4 jaar, een nagenoeg volledig nieuwe coalitie en wethouders moeten hebben. Zodat de zaak niet vastroest, oudere dossiers op een andere, frisse manier worden aangepakt en er nieuwe zaken worden geïnitieerd.

In Asten zit de huidige coalitie er inmiddels 8 jaar. Het is tijd voor verandering. Niet dat deze mensen het verkeerd gedaan hebben, integendeel. Er is een harmoniemodel en er wordt goed samengewerkt. Maar het is per definitie goed om nu anderen aan het stuur te laten. Worden er andere wegen bereden en dat moet ook.

Wat mij betreft is het tijd dat de gemeente Asten en de kerkdorpen Heusden en Ommel, mee gaan profiteren van de kennis en kunde van de bij de VVD Asten actieve personen. Het voordeel is, naast hun ervaring, dat deze personen een grote organisatie achter zich hebben en ruggespraak kunnen houden met het partijbestuur en/of collega’s in het land. Dat kunnen plaatselijke partijen niet.

Vandaar dat ik de wens voor ons, maar zeker ook voor de inwoners van de gemeente Asten, uitspreek dat er veel stemmen naar de VVD gaan. Ik zal mij, net als alle andere VVD-ers, inspannen het maximale te bereiken voor de bewoners. Uiteraard indachtig de uitgangspunten van de VVD: liberalisme, zelfredzaamheid. En....., handen uit de mouwen.